Afdelingen

Triatlon

AZVD heeft een triatlonafdeling die aangesloten is bij de Nederlandse Triatlon Bond. De triatlonafdeling kent zo’n 50 leden, waarvan ongeveer 20 met een triatlonlicentie. De triatlonleden nemen regelmatig deel aan wedstrijden. Er zijn competitieve leden die in wedstrijden voorin meestrijden, anderen doen enkele wedstrijden per jaar en trainen om in een gezellige groep te werken aan hun conditie.

Per week zijn er ongeveer 4 mogelijkheden om zwemtrainingen te volgen. Naast de zwemtrainingen wordt er door enkele leden gezamenlijk getraind op de fiets en gelopen. De zwemtrainingen zijn afgestemd op het triatlonseizoen dat ongeveer loopt van april tot en met september. Buiten het seizoen ligt de nadruk in de trainingen op techniek en de opbouw van de conditie.

Waterpolo

Leuk dat je gekozen hebt om eens te kijken naar wat waterpolo bij AZVD allemaal inhoudt. Waterpolo is een teamsport waarbij veel op kracht en techniek geoefend wordt. Waterpolo speel je met 7 mensen in 1 team: 1 man op doel en de overige 6 spelen in de aanval of verdediging. Voor een compleet overzicht van wie er moeten spelen en waar er gespeeld wordt klik hier en kijk in ons wedstrijdrooster.

Vrij recreatief bewegen

VRB betekent Vrij Recreatief Bewegen. Of wel lekker zwemmen in Zwembad Zaangolf bij AZVD. Een gezellige groep dames en enkele heren (leeftijd niet belangrijk) komen ieder maandag gezellig 3 kwartier zwemmen onder begeleiding van 2 gediplomeerde zwemonderwijzeressen die elkaar wekelijks afwisselen. Alle aspecten van de zwemslagen worden benaderd zoals schoolslag maar ook vlinderslag, borst- en rugcrawl. Iedereen zwemt op eigen niveau en snelheid. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd door andere afdelingen binnen AZVD waar ook de VRB-leden aan kunnen deelnemen. Zo wordt er 1 keer in het jaar een waterpolotoernooi voor alle leden gehouden. Er wordt ook 1 keer per jaar een recreatieve 1/8e triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) gehouden voor iedereen die het proberen wil. Door de zwemafdeling wordt er 1 keer per jaar een zwemwedstrijd georganiseerd waarbij gezelligheid bovenaan staat. En alles is vrijblijvend.

Bent u geïnteresseerd? Met uitzondering van de zomervakantie zwemmen we iedere maandagavond van 19.45 tot 20.30 uur. Kom gezellig een keer mee zwemmen en ervaar het zelf. Er is vast een baan waar u zich thuis zal voelen. Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2015-2017